Aa
Aa
A
A
A
Close
Avatar universal

MEDICATIONS ABUSE

I'M A 46 YR. OLD MALE. I HAVEN'T DONE THIS GOING ON FOR ABOUT A YEAR NOW. I HAVE IN THE PAST TAKEN UP TO 4X'S THE DOSE OF MY PRESCRIPTION DRUGS FOR SEVERAL MEDICATIONS. I HAVE DONE THIS ALONG WITH TAKING MY REGULAR DOSAGES OF ALL MY PRESCRIPTIONS. NOW IT GETS TRICKY. I WOULD END UP AFTER A FEW HOURS VERY INTOXICATED AND HAVE TO BE RUSHED TO THE HOSPITAL BECAUSE I COULDN'T WALK/SLURRED SPEECH. I'VE ONLY DONE THIS ON 5 ACCASIONS. I WOULD BE HOSPITALIZED OVERNIGHT OR TWO. THE TRICKY PART IS THAT OF THESE 5 TIMES THE BLOODWORK SHOWED NOTHING UNUSUAL 3X'S BUT 2X'S IT POPPED POSITIVE FOR PCP. I THINK THIS IS WHAT PUT A REAL SCARE INTO ME. MY DR. ASKING ME IF I DID DRUGS AND NOT BELIEVING ME. THE 1ST TIME IT SHOWED A PCP POSITIVE THEY JUST ASKED ME IF I DID DRUGS AND DIDN'T TELL ME ABOUT GETTING A POSITIVE PCP READING. MY WIFE CALLED ME UP AND TOLD ME ABOUT IT. THE SECOND TIME THE POSITIVE PCP READING SHOWED UP MY DAD THREATENED TO PUT ME ON A POLYGRAPH TO SEE IF I WAS TAKING PCP MYSELF OR GETTING IT FROM ANY OF MY FRIENDS WHO MIGHT DO IT.
4 Responses
Sort by: Helpful Oldest Newest
Avatar universal
I LEARNED ALOT OF THIS AFTER I QUIT GETTING HIGH THIS WAY. I THEN HAD THE VISIT BY MY MENTAL HEALTH CASE MANAGER AND THAT WAS WHEN HE TOLD ME ABOUT THE COUGH MEDICATIONS CAN BE A MAJOR CONTRIBUTER TO A FALSE POSITIVE PCP READING. I HADN'T DISCLOSED THAT I WAS ABUSING MY PRESCRIPTION DRUGS TO ANYONE AT THE TIME.
Helpful - 0
7808984 tn?1406680965
well im sure u hadnt ate the cough drops everytime u had been dropped ....Dextromethorphan can produce a high simular to PCP and ketamine they are classfied as dissociatives!!  If your clear about this im sure noboby will think your using PCP and in fact its nothing less than a false negative!!
Helpful - 0
Avatar universal
I WAS EATING COUGH DROPS LIKE THEY WERE GOING OUT OF STYLE. WHAT I DON'T UNDERSTAND IS WHY ONLY 2 OF 5 BLOODWORKS SHOWED A POSITIVE PCP READING. BUT YES ON COUGH DROPS AGAIN BECAUSE I WENT THROUGH A BAG IN LESS THAN 1 WEEK. THIS WAS THE SAME QUESTION MY WIFE ASKED MY MENTAL HEALTH CASE MANAGER WHEN HE ASKED US ABOUT ANY COUGH SYRUP.
Helpful - 0
7808984 tn?1406680965
u take effexor or have u used cold medications containing Dextromethorphan these both can make u test for pcp??
Helpful - 0
Have an Answer?

You are reading content posted in the Addiction: Substance Abuse Community

Top Addiction Answerers
495284 tn?1333894042
City of Dominatrix, MN
Avatar universal
phoenix, AZ
Learn About Top Answerers
Didn't find the answer you were looking for?
Ask a question
Popular Resources
Is treating glaucoma with marijuana all hype, or can hemp actually help?
If you think marijuana has no ill effects on your health, this article from Missouri Medicine may make you think again.
Julia Aharonov, DO, reveals the quickest way to beat drug withdrawal.
Tricks to help you quit for good.
A list of national and international resources and hotlines to help connect you to needed health and medical services.
Herpes sores blister, then burst, scab and heal.